20gb SIM Only | Tips en informatie bij abonnement zonder smartphone (SIM Only) vergelijken

Een telefoonabonnement is niet altijd heel duur! Al zeker als je al in het bezit bent van een goedwerkende luxe telefoon. Voor personen die kunnen overstappen naar een nieuw SIM Only abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te hebben is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een telecomabonnement is een telecomcontract waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een luxe telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je per maand betaalt redelijk niet zo hoog zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een SIM Only abonnement aangaat voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas aanvangen bij €25. Je bespaart al gauw veel geld op de kosten van je telecomabonnement.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het weglaten van de mobiele telefoon. Bij een standaard smartphoneabonnement koop je je maandelijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone bepalen dat je na de looptijd je smartphone volledig hebt voldaan. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze vaste lasten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: 20gb SIM Only

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, investeer je minder in uitgaven. De meeste consumenten betalen norrmaal gesproken meer voor de smartphone bij hun belcontract, dan voor hun daadwerkelijke gebruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk nadeel van een abonnement is dat je als koper zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe telefoon kost los al zomaar 769 euro. In combinatie met een smartphone met abonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt aangegaan kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met een telefoon 30 euro, wanneer je de Samsung smartphone los zou kopen met een internet en mobiel bellen abonnement is een contract voor telefonie  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphoneabonnement is dan vooral super voor de consument die zo spoedig mogelijk een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

20gb SIM Only – Simlockvrije telefoon

20gb SIM Only – Daarnaast is een gewone mobiele telefoon zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de smartphone oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van het toestel afhalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe mobiele telefoon moet kopen: 20gb SIM Only
sim only zonder aansluitkosten

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende onderwerpen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je toestel? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type SIM Only abonnement dat je nodig hebt en de maandelijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk SIM Only abonnement voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is meestal voldoende om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je afschriften er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe abonnement een grotere MB bundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telefonie abonnement van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een SIM Only abonnement van 24 maanden afsluit. 20gb SIM Only

 

Scroll to top