SIM Only 1500 | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een telefoonabonnement is soms ook goedkoop! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goede telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw telecomabonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe telefoon te kopen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een telefonie abonnement is een telefoniecontract waarbij je uitsluitend een simkaart ontvangt en dus zelf een telefoon in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je af en toe betaalt aanzienlijk minder veel zijn dan bij een abonnement met toestel.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een telecomabonnement koopt voor €13 tot €23 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een smartphone pas aanvangen bij €27. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je telefonie abonnement.
sim only t mobile

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de smartphone. Bij een standaard abonnement met smartphone betaal je je periodieke kosten van je abonnement in tweeën. Een deel voor het abonnement en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone zorgen ervoor dat je na de contractduur je smartphone voor 100% hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 1500

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, investeer je minder in kosten. De meeste bellers betalen meestal meer voor het toestel bij hun abonnement, dan voor hun daadwerkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk vervelend iets van een SIM Only abonnement is dat je als afnemer zelf over een toestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een gewone mobiele telefoon als voorbeeld. Een nieuwe willkeurige smartphone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een abonnement met smartphone moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement kost een vergelijkbaar abonnement met smartphone 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een SIM Only abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met smartphone is dan vooral super voor de beller die spoedig een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement zonder smartphone is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 1500 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 1500 – Daarnaast is een iPhone zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude mobiele telefoon liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij de telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de smartphone weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de consument nog een tijd bij de oude provider moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only 1500
sim only aanbiedingen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk SIM Only abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende eigenschappen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel data je op dit moment nuttigt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement zonder smartphone dat je nodig hebt en de jaarlijkse kosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk telefonie abonnement voor jou het beste is bevelen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen paar maanden. Dat is meestal sufficient om een een idee te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel internetkosten je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe telecomabonnement een grotere internetbundel te bestellen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel SIM Only aanbieders bieden trouwens de oplossing om tijdens je abonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen kunt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste providers kan je kiezen tussen een periode van 12 of 24 maanden. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn vandaag de dag echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een internet en mobiel bellen abonnement van een maand kan leuk zijn als je een SIM Only aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 1500

 

Scroll to top