SIM Only 1500 | Tips en informatie bij SIM Only internet en mobiel bellen abonnement vergelijken

Een abonnement voor je telefoon hoeft niet duur te zijn! Al helemaal als je al in het bezit bent van een perfecte telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw telefonie abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe smartphone te halen is er de zogenoemde “SIM Only”.

Een SIM Only abonnement is een abonnement voor telecom waarbij je alleen een simkaart ontvangt en dus zelf een telefoon in huis moet hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt veel minder zullen worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel standaard dat je een telecomabonnement afsluit voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste abonnementen met een toestel pas starten bij €27. Je bespaart al gauw vijftig procent op de kosten van je abonnement.
sim only

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het ontbreken van de smartphone. Bij een standaard telefoon met abonnement betaal je je periodieke kosten van je abonnement in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De vaste lasten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de duur van je contract je smartphone volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze investering bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 1500

Door het hebben van een SIM Only abonnement, verlaag je de vaste lasten. Heel veel personen betalen norrmaal gesproken meer voor het toestel bij hun abonnement, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van een SIM Only abonnement

Een mogelijk nadeel van een telefonie abonnement is dat je als klant zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit goedkoper is.

Voorbeeld berekening

We nemen een iPhone als voorbeeld. Een nieuwe Samsung smartphone kost los al minimaal 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit smartphoneabonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar telefoon met abonnement 30 euro, wanneer je de willkeurige smartphone los zou kopen met een telefonie abonnement is een contract  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal mobiel abonnement is dan vooral super voor de afnemer die snel een telefoon nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een SIM Only abonnement is een contract voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 1500 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 1500 – Daarnaast is een een mobile device zonder simlock|simlock vrije Samsung smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract verkregen is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is verkregen, mag de simlock van het toestel weghalen. In de praktijk betekent dat vaak dat de afnemer nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only 1500
sim only deals

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement zonder smartphone het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment gebruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type abonnement dat je nodig hebt en de periodieke abonnementskosten die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement zonder smartphone voor jou het beste is adviseren wij om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 2 maanden. Dat is waarschijnlijk voldoende om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je facturen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe abonnement een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel providers bieden trouwens de mogelijkheid om tijdens je contract voor telefonie omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je eenmaal hebt besloten hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn tegenwoordig echter ook aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement van een maand kan leuk zijn als je een telecom bedrijven eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only 1500

 

Scroll to top