SIM Only 1500 | Tips en informatie bij vergelijken

Een telefoonabonnement hoeft niet duur te zijn! En ook zeker als je al in het bezit bent van een goede luxe telefoon. Voor mensen die kunnen overstappen naar een nieuw abonnement zonder smartphone en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te hebben is er de zogeheten “SIM Only”.

Een abonnement is een abonnement waarbij je alleen een simkaart bestelt en dus zelf een luxe telefoon die je al hebt gebruiken kunt. Het voordeel hiervan is dat de vaste lasten die je periodiek betaalt veel niet zo hoog zullen worden dan bij zonder een SIM Only abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel gewoon dat je een SIM Only abonnement aangaat voor €8 tot 18 per maand, terwijl de meeste telefoons met een abonnement pas beginnen bij €27. Je bespaart al gauw een hoop geld op de kosten van je internet en mobiel bellen abonnement.
sim only telefoon

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de kosten bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet nodig hebben van de smartphone. Bij een standaard telefoon met abonnement koop je je jaarlijkse abonnementskosten in twee delen. Een deel voor de belminuten en een deel voor je smartphone. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je smartphone zorgen ervoor dat je na de contractduur je toestel voor 100% hebt afbetaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 maanden. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 1500

Door gebruik te maken van een SIM Only abonnement, betaal je minder aan kosten. Ontzettend veel mensen betalen namelijk meer voor de telefoon bij hun abonnement, dan voor hun werkelijke verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk vervelend iets van een internet en mobiel bellen abonnement is dat je als klant zelf over een telefoontoestel moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit niet duurder is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe iPhone kost los al snel 769 euro. In combinatie met een telefoonabonnement moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt ondertekend kost dit 970 euro per jaar. Bij een telefonie abonnement kost een vergelijkbaar smartphone met abonnement 30 euro, wanneer je de een mobile device los zou kopen met een SIM Only abonnement is een abonnement  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal abonnement met een telefoon is dan vooral slim voor de afnemer die zo spoedig mogelijk een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een telefonie abonnement is een abonnement voor telecom in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 1500 – Simlockvrije telefoon

SIM Only 1500 – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije telefoon} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude toestel liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij de mobiele telefoon oorspronkelijk is gekocht, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de koper nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only 1500
sim only aanbiedingen

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk telefonie abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende delen. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel internet je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is raden wij aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 6 maanden. Dat is meestal voldoende om een inzicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt verbruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan raden wij aan om bij je nieuwe SIM Only abonnement een grotere databundel te nemen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel telecom bedrijven bieden trouwens de kans om tijdens je telecomabonnement omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je een keer hebt bedacht hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook SIM Only aanbieders die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een telecomabonnement van een maand kan leuk zijn als je een providers eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een telefonie abonnement van 24 maanden afsluit. SIM Only 1500

 

Scroll to top