SIM Only 6 month contract | Tips en informatie bij telecomabonnement (SIM Only) vergelijken

Een telefoonabonnement is soms ook goedkoop! Al helemaal als je al in het bezit bent van een mooie telefoon. Voor iedereen die kunnen overstappen naar een nieuw internet en mobiel bellen abonnement en niet meteen de behoefte hebben om een nieuwe mobiele telefoon te hebben is er de bekende “SIM Only”.

Een abonnement is een contract voor telecom waarbij je alleen een simkaart krijgt en dus zelf een mobiele telefoon hebt. Het voordeel hiervan is dat de kosten die je jaarlijks betaalt heel erg lager worden dan bij toestel met abonnement.Zo is het bij een SIM Only heel normaal dat je een internet en mobiel bellen abonnement ondertekent voor €14 tot €24 per maand, terwijl de meeste smartphones met een abonnement pas starten bij €29. Je bespaart al gauw 40% of meer op de kosten van je telecomabonnement.
sim only deals

Waarom is een SIM Only abonnement goedkoper?

Het verschil in de prijs bij een SIM Only abonnement zit hem volledig in het niet hebben van de smartphone. Bij een standaard smartphoneabonnement betaal je je maandelijkse kosten van je abonnement in tweeën. Een deel voor de belminuten en een deel voor je telefoon. Het deel van je abonnement bestaat uit de belminuten, sms en internet mb’s. De kosten voor je toestel zorgen ervoor dat je na de looptijd je smartphone volledig hebt betaald. Je betaalt je telefoon dus af in 12 of 24 termijnen. Doordat je deze kosten bij een SIM Only abonnement niet hebt, worden je maandelijkse kosten veel lager.

De voordelen van SIM Only: SIM Only 6 month contract

Door te kiezen voor een SIM Only abonnement, geef je minder aan kosten. Heel veel consumenten betalen norrmaal gesproken meer voor de telefoon bij hun contract, dan voor hun dure verbruik. Hoeveel er te besparen valt, hangt af van het aantal belminuten, sms’jes en MB’s per maand.

De nadelen van SIM Only

Een mogelijk schaduwzijde van een abonnement is dat je als klant zelf over een telefoon moet beschikken. Er zal moeten worden berekend of dit voordeliger is.

Voorbeeld berekening

We nemen een een mobile device als voorbeeld. Een nieuwe een mobile device kost los al snel 769 euro. In combinatie met een abonnement met een telefoon moet 370 euro bij worden betaald. Het maandelijkse abonnement kost dan 50 euro, indien dit abonnement wordt afgesloten kost dit 970 euro per jaar. Bij een abonnement zonder smartphone kost een vergelijkbaar telefoonabonnement 30 euro, wanneer je de gewone mobiele telefoon los zou kopen met een abonnement is een abonnement voor telecom  kost dat in totaal 910 euro. Een normaal smartphone met abonnement is dan vooral super voor de koper die per direct een smartphone nodig heeft en geen 769 euro wil sparen om het toestel los te kopen, daar waar een abonnement is een abonnement in vele gevallen goedkoper is.

SIM Only 6 month contract – Simlockvrije telefoon

SIM Only 6 month contract – Daarnaast is een telefoon zonder simlock|simlock vrije willkeurige smartphone} benodigd. Dat houdt in dat niet alle toestellen geschikt zijn voor een SIM Only abonnement. Nog ergens een oude smartphone liggen, die bij een oud contract gekocht is? Alleen de provider waarbij het toestel oorspronkelijk is gebruikt, mag de simlock van de telefoon verwijderen. In de praktijk betekent dat vaak dat de klant nog een tijd bij de oude aanbieder moet blijven, of zelf een nieuwe toestel moet kopen: SIM Only 6 month contract
sim only abonnement

Kies het juiste SIM Only abonnement

Welk abonnement het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bekijken hoeveel MB’s je op dit moment verbruikt en hoeveel je denkt te gaan blijven gebruiken. Hoe vaak bel je met je mobiele telefoon? Vind je het belangrijk dat je razend snel internet hebt? Of maak je eigenlijk alleen gebruik van internet via een wifi verbinding? Dit soort vragen bepalen het type telecomabonnement dat je nodig hebt en de periodieke kosten van je abonnement die daarbij komen kijken.

Om te bepalen welk abonnement voor jou het beste is prijzen we aan om naar je bel- en internetverleden te kijken van de afgelopen 3 maanden. Dat is over het algemeen genoeg om een zicht te krijgen in je gebruik.

Pak je rekeningen er eens bij en ga na hoeveel data je hebt gebruikt. Zat je steeds buiten je bundel? Dan adviseren wij om bij je nieuwe abonnement zonder smartphone een grotere databundel te kopen. Bleef je keurig binnen je bundel? Blijf dan bij de hoeveelheid wat je hebt of ga zelfs iets omlaag. Veel aanbieders bieden trouwens de kans om tijdens je contract omhoog en omlaag te gaan in je bundel.

SIM Only voor 1 maand, 12 maanden of 24 maanden

Als je nu hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je bestellen wilt, wordt het tijd om de {contracttermijn|duur van het contract|termijn van het contract|contractduur te kiezen. Bij de meeste SIM Only aanbieders kan je kiezen tussen een periode van 1 of 2 jaar. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel belminuten en MB’s je nodig hebt, wordt het tijd om de contractduur te kiezen. Er zijn op het moment echter ook providers die een SIM Only abonnement met een contractduur van een maand aanbieden. Bedenk goed dat je maandelijkse kosten omlaag gaan als je een contract voor een langere periode afsluit. Een abonnement zonder smartphone van een maand kan leuk zijn als je een aanbieders eens wilt testen, maar als je er langer klant blijft betaal je maandelijks veel meer dan wanneer je een abonnement zonder smartphone van 24 maanden afsluit. SIM Only 6 month contract

 

Scroll to top